SHOWDOWN

Vänner & värnare av den
alternativa scenen i Göteborg

Vi behöver en vänskaplig knuff i ryggen för att undvika att snubbla på målsnöret i vårt överlevnadsmaraton gentemot den kulturdödande pandemin.

Ett brev från arrangören

P.g.a. pandemin och den ovissa framtiden så tvingades Musikens Hus avsluta min tjänst som artistbokare i höstas. Trots detta så tog jag beslutet att fortsätta boka artister på löpande hand med förhoppning om att allt skulle komma igång tidigare i vår. (Enligt mig själv så är konsertvåren 2022 det bästa som jag någonsin har bokat.) Det må ha varit lite naivt, på gränsen till dumdristigt…

Detta har inneburit att jag fick isolera mig själv på en nivå som jag ej trodde var möjlig. Man var tvungen att skjuta på en hel del utgifter för att överleva och därav är Showdown där vi är idag.

Den alternativa publiken är mer engagerad och stöttande än någonsin och peppen på de kommande konserterna får t.o.m. mig själv att tro att det är en blomstrande business man sysslar med trots sin obskyra musiksmak.

Men faktum kvarstår. Det spelar ingen roll att man har strypt alla utgifter, som en independent arrangör utan buffert så kan inte en verksamhet vara i ett ”paus-läge” och överleva så här länge utan inkomster.
 

Inom en vecka eller två så avgörs Showdowns öde. Som det ser ut just nu så finns det risk att vi snubblar på den förbannade mållinjen.

Som den naiva och lätt dumdristiga musikälskare jag är så sätter jag mitt sista hopp till er andra musikälskare där ute.

Det var skrivet i sten att det var så här den sista striden skulle stå.
Kulturbidragsmiljonerna hamnade någon annanstans.
Det är upp till oss om vi vill bevara vår älskade fulkultur.

Så har det alltid varit och så skall det förbli.

Vi mot dom.
Med näbbar och klor.

Donationsformulär
Stödmedlemsformulär
Presentkortsformulär

Tryck på bilden och scanna QR-koden för att swisha.

Hjälpsektion