Home Events Cocaine Piss, Bitch Hawk, Cherokee Death Cats

Date

24 - 25 maj 2019

Time

21:00 - 02:00

Cocaine Piss, Bitch Hawk, Cherokee Death Cats

Showdown har äntligen förstått begreppet kvalitet framför kvantitet och därav kör vi bara två gånger i vår. O för att verkligen våga garantera kvalitetstämpeln gör vi ett samarr denna kväll med Slitna Nerver. Men framförallt är det ju de eminenta belgarna Cocaine Piss som står för kvalitén såklart!

COCAINE PISS (BEL) – på scen 23.30
Stenhårda Cocaine Piss – konstant flirtandes med det grindigaste av oljud – kör hc/punk utan dess jävla like. De belgiska hjältarna och hjältinnorna har redan hunnit knocka sockorna av många runt om i Europa med deras röjiga scenframträdande och knytnäve-i-fejset-attityd, och nu är dom tillbaka i Sverige för att get shit going in this little sömnpiller som vi kallar Göteborg. Ni som såg dom öppna för Honningbarna på Stinky Fingers senast vet vad vi snackar om: Noise-infused jävlaranamma. Kaxiga, skitsamma. Cocaine fucking PISS asså.

Lyssna här:

BITCH HAWK – på scen 22.30
Låts oss börja med att säga att Bitch Hawk består av medlemmar från Snuffed by the Yakuza och Satan Takes A Holiday. För er som känner oss arrangörer så vet ni att våra ögon tindrar av lycka bara man nämner de två banden. Nåväl, inte fan ska de komma undan med o leva på gamla meriter för Bitch Hawk låter inte som något av tidigare nämnda band, men det är fortfarande riktigt bra skit!

Punk/hardcore/sludge/neo-thrash bandet Bitch Hawk är inget vanligt band och lika furiöst som bandets musik är, lika furiöst är utgivningstakten. Förra året släppte de två plattor vilket talar sitt tydliga språk. Stå aldrig still. Med den senaste plattan Joy har bandet kommit ännu närmre den hårda kärnan. Soundet är råare, brutalare, kantigare, vansinnigare. Det är mer tekniskt, det går fortare och det är ännu mer kompromisslöst. Textmässigt har de ett helt eget uttryck. Bitch Hawk vägrar att anpassa sig till genren som de älskar. Livemässigt har de för övrigt också ett helt eget uttryck.

Om man är ljusöverkänslig så kan det vara bra o veta att vi arrangörer utfärdar en liten varning här. Men det är ju trots allt svensk sommar i maj så alla tuffingar som kommer på detta giget har väl solbrillor på sig ändå så sett!

CHEROKEE DEATH CATS – på scen 21.30
Göteborgsduon Cherokee Death Cats blandar trummaskiner, skitiga basgångar, ettriga gitarrer och kaxig sång i en förförisk mix av Riot Grrrl-inspirerad electrogarage.

CDC består av Bea Persson och Rat Westlake, båda från tidigare Ladida. Bandet har nyligen signat med L.A-baserade bolaget Position Music och släpper till våren sin debutskiva som är inspelad i samarbete med producenten Anders Lagerfors, Studio Nacksving (Pale Honey, Bellaroush etc.).

Musikbloggen ”We all Want someone to shout at” beskriver CDC som:

”….like a cross between Savages, The Kills and Yeah Yeah Yeahs. It’s a raw rough rocker in the best way possible..”


https://www.facebook.com/cherokeedeathcats/

Showdown feat. Slitna Nerver
Fredag 24 Maj
Café Hängmattan
Öppet: 21.00 – 02.00
http://www.musikenshus.se

100 förköp finns på tickster o sedan finns det 50 platser i dörren för 150 kr!


Evenemanget är avslutat.

QR Code