Home Events Gösta Berlings Saga,Valter Nilsson & The Hurt Feelings, Khadavra

Date

31 aug 2019 - 01 sep 2019

Time

21:00 - 02:00

Gösta Berlings Saga,Valter Nilsson & The Hurt Feelings, Khadavra

Den sista helgen i Augusti brukar vara en av de bästa klubbhelgerna på året och den här ska inte bli något undantag direkt. Musikens Hus gamla trotjänare Mio återfinns numera som bokare för HPKSM men den här kvällen återvänder hon för att ordna en klubkväll ihop med Showdown.

Gösta Berlings Saga – på scen 00.00
Gösta Berlings Saga är Sveriges ädlaste och mest obskyra fanbärare av instrumental progressiv rock i begreppets rätta bemärkelse – nyskapande, filmiskt och ödesmättat – stundom hoppfullt, stundom nattsvart. Med en enträgen vilja att utvecklas och utmana sig själva och lyssnarna har bandet i 15 år och på 5 album nosat på influenser som Goblins känsla för mörker och stämning,

Klaus Schulzes monotona synt-arpeggion, en liten dos av Univers Zeros allvar och en nypa från Magmas alla sidoprojekt för att sedan koka ihop allt till ett eget universum. Lägg till moderna influenser som Watain, Peder Mannerfelt och Tonbruket så blir resultatet ännu mer intressant.

“De starkaste stunderna är alla virvlande klimax. Däri ryms ett erkännande av att inget vet något, men att vi hoppas, försöker och tror. Att vi alla lever i det stora varför, och i förvirringen också kan passa på att njuta” – Dagens Nyheter 2018-12-03

Spotify:

Valter Nilsson– på scen 23.00
Valter Nilsson and the Hurt Feelings:
Det åtta manna starka bandet bestående av några Göteborrgs bästa musiker frontas av Valter Nilsso, em artists med två hela album och en riktig kanonhes megafon till röst. Deras seaste singel ”Friday Night Lights

Explosiv arbetarsoul som tar dig tillbaka till tidig Bruce Springsteen och en förbannad Van Morrison. Det åttamanna starka bandet bestående av några av Göteborgs bästa musiker frontas av Valter Nilsson, en artist med två hela album i ryggen och en riktig kanonhes megafon till röst. Deras senaste singel ”Fridiay Night Lights” har tagits upp av några av spotifys största spellistor och de kämpar även för Göteborgs räkning i riksfinalen av P4 Nästa.

Spotify:

Khadavra – på scen 22.00
Khadavra, ett band med ursprung i den värmländska skogen har sen några år tillbaka varit aktiva i Göteborg. De låter sentimentalitet och intuition vägleda sitt skapande. Ljud som resonerar med det inre för att koppla till det yttre kollektivet.

Stilen är en häxbrygd av psykedelia, progressiv rock, shoegaze och postrock. Den sista ingrediensen som sätter ordet på musikens effekt: vemod. Källan till stämningen är upplevelser både positiva och negativa, verkliga såsom övernaturliga.

DJ: Andreas Baader

LÖRDAG 31/8
Musikens Hus
Öppet: 21.00-02.00
Förköp via tickster samt Pusterviks Biljetter.
http://www.musikenshus.se


Evenemanget är avslutat.

QR Code