Home Events JIRM:s releasefest, Besvärjelsen, Tornet – Showdown Fre 23/3

Date

23 - 24 mar 2018

Time

20:00 - 02:00

JIRM:s releasefest, Besvärjelsen, Tornet – Showdown Fre 23/3

JIRM – på scen 23.30
JIRM som tidigare under namnet Jeremy Irons & The Ratgang Malibus släpper den efterlängtade nya fullängdaren “ Surge Ex Monumentis” på Small Stone Records den 16e Mars!

I pressreleasen från skivbolaget så framgår det klart och tydligt att de anser att JIRM har hittat hem med den nya skivan vilket gör mig både överpeppad samt konfunderad. Personligen anser jag ju att JIRM hittade hem redan den dagen de startade bandet, men det råder ingen tvekan om att bolaget Small Stone Records samt Eskilstunasönerna är extremt nöjda med resultatet av ”Surge Ex Monumentis” och det gör mig otroligt nyfiken på det som komma skall!

Har du på något sätt missat JIRMs musik så pratar vi om rockmusik som spänner sig över decennier även om fokus ligger kring 60/70-rocken. Ömsom tungt, ömsom psykedeliskt. Lägg där til Karlos Apelmos underbara pipa och du har ett trollbindande koncept!
.
Att JIRM väljer att lägga sin releasefest på Showdown (som enbart har 150 personers kapacitet) säger en hel del om vilken närhet de gillar att ha till både publik och fans! En intim och mingelvänlig releasefest slår alltid en arenaspelning om ni frågar mig!

Låt oss avslutningsvis slänga in en gammal recension av JIRM:s skiva Bloom som säger en del om hur beroendeframkallande deras musik är:

»Jag påminns flera gånger om Dead Meadows och Ray LaMontagne And The Pariah Dogs, band som inte heller de låter sig begränsas av snäva genredefinitioner i sitt skapande. ”Bloom” är en drygt 50 minuter lång känslomässigt böljande vistelse på mitt mentala lyckliga ställe där inte ett enda spår känns som utfyllnad, inte en enda minut överflödig och repeatknappen är min bästa vän.« Sweden Rock Magazine
Surge Ex Monumentis består av följande 7 spår:
1. Candle Eyes
2. Dig
3. Isle Of Solitude
4. The Cultist
5. Nature Of The Damned
6. Giza
7. Tombs Arise

http://www.facebook.com/JeremyIronsandtheRatgangMalibus
https://www.instagram.com/jirm_band/
http://www.jirm.se/
http://www.smallstone.com
http://www.facebook.com/smallstonerecords
https://smallstone.bandcamp.com/

BESVÄRJELSEN – på scen 22.30
Från askan av band som Afgrund, Dozer, Lastkaj och Greenleaf bildades Besvärjelsen 2014. Genom att mixa influenser från progressiv metal, doom, punk, folkmusik och rock n roll har bandet skapat en hybrid som låter olikt det mesta.

Första EP:n ”Villfarelser” släpptes 2015 till ett fint mottagande i svensk rockpress och hade flera låtar i cirkulation på P3 ROCK. Uppföljaren, EP:n Exil släpptes 2016 och fick också ett mycket bra mottagande.

2017 har spenderats I replokalen och studion för skapandet av debutplattan som släpps I början av 2018.
Resultatet, ”Vallmo” är ett album som visar många olika sidor hos bandet. Från fläskiga doomriff till smittande sångmelodier och vackra gitarrsolon.

Som liveband är Besvärjelsen en dynamisk och kraftfull upplevelse som levererar både smekningar och smockor.

TORNET – på scen 21.30
Från de gamlas hamn, ljuder en klagan likt underjordiska vibrationer som slingrar sig genom glömda riter och uppenbarelser till sextiotalets Haight Ashbury och genom sjuttiotalets svarta sabbater.

Tornet härstammar från kort 16 i Tarotleken som står för förvandling och frigörelse. Det gamla förstörs för att ge plats åt det nya.

Musiken inspireras av band som Coven, Dissection, November, Hansson & Karlsson, Jefferson Airplane med flera. Texterna är både på svenska och Engelska och är på liv och död.
Tornet har turnerat flitigt under de senaste två åren och har bland annat spelat på festivalerna Muskelrock samt Krökbacken och har haft ett femtiotal spelningar med band som Troubled Horse, Siena Root, Abramis Brama,King Dude och haft många klubbspelningar runt om i Sverige och även i England.

Vad du än söker att klänga dig fast vid, kommer att förgöras av denna förvandlande kraft.

DJ:s: IDAH & MARTIN (Nixon Men)

SHOWDOWN
Den klassiska rockklubben Showdown huserar numera i Hängmattans mysiga lokaler (Musikens Hus).Vi tar enbart in 150 personer, men då det är tre rum så blir både mingelfaktorn & trivselfaktorn hög! Vi kör i princip alltid tre liveakter och blandar mellan internationella akter samt up and coming svenska artister. Vad är bättre än att uppleva ett svettigt o intimt gig på en riktigt liten klubbscen innan bandet slår? Några år senare är det just det giget som alla pratar att man skulle vart på (eller ljuger om att man var på…)

Genremässigt så är Showdowns grundstomme rocknroll med en stor förklärlek till garagerock men vi svävar även ut gentemot både pop och punk emellanåt.

Då det är en såpass liten lokal och då många av våra kära stammisar bärsat bort vad ordet framförhållning betyder så släpper vi enbart 100 stycken förköpsbiljetter per klubbkväll. Därav finns det alltid 50 stycken biljetter på dörren även om förköpet sålt slut så att alla kan få vara med o leka.

Fredag 23/3
Showdown
Hängmattan. Musikens Hus
Öppet: 20.00-02.00
Glada timmar: 20.00-22.00
Entré: 100 kr på dörren (50 platser finns alltid även om förköpet säljer slut!)
Förköp: 100 kr + serviceavgift! (100 st biiljetter finns på ticketmaster.se samt Pusterviks Biljetter.)
http://www.jonk.se

Showdown presenteras i samarbete med Amplified Medborgarskolan. https://www.facebook.com/amplifiedvast/


Evenemanget är avslutat.

QR Code