Home Events Lavette, Mathilda Brink + band, Henrik Appel – Showdown

Date

09 - 10 nov 2018

Time

21:00 - 02:00

Lavette, Mathilda Brink + band, Henrik Appel – Showdown

LION´S DEN
Har tyvärr fått ställa in pga sjukdom, men sångaren Henrik Appel uppträder ändå ser mer info nedan.

LAVETTE – på scen 00.00
Lavette är bandet som med en magisk hand slår dig i ansiktet upprepade gånger med sina surfdängor, smäcktande ballader samt sin punkiga attityd. Med influenser från all bra musik i världen har Lavette skapat ett unikt sound som påminner om allt från The Vaccines o Black Lips till DJ Ötzi. Om följande referensramar inte imponerar så kan vi avsluta med ett slutcitat från bandet själva som kan få den störste tvivlaren att förstå storheten:
“Vi är Jättebra”

MATHILDA BRINK + BAND – på scen 23.00
I höstas släpptes dubbelsingeln ”Sonja”, som blev starten för inspelningen av debutalbumet. Dubbelsinglarna ”Sonja” och ”Bohuslän” ger en inblick av det ljudlandskap som skapas av frispel, skrammel och melodier. Melodierna och texterna på svenska omfamnas av inslag av rock och visa. Aktuell med kommande debutalbum som är inspelad i studion Ljudvalvet med Thomas Frank. Bandet består av Molly Browne trummor, Filippa Von Liewen Wistrand bas, Casper Lundström gitarr och Eli Ulfhammer orgel.

”Brink verkar i ett musikaliskt landskap nånstans mellan visa och grunge.” – HYMN

“Till musik som på ett sätt känns lite proggig, på ett sätt blir till små lekfulla kaskader av ljud/oljud, adderar vi Mathilda Brinks ytterst speciella sätt att presentera sina texter.” – Gaffa
Spotify: https://open.spotify.com/artist/00E6MOSG0Vb16K7nzsRoi9
Facebook: https://www.facebook.com/mathildabrinks/

HENRIK APPEL – på scen 22.00
Lion´s Den må ha ställt in pga sjukdom men Henrik Appel står när dom andra faller! Vi är såklart oerhört besvikna över att inte få se Lion´s Den ikväll men är samtidigt oerhört lyckliga att vi får höra Henriks ljuva stämma samt blistrande gitarrspel denna kväll. Tro inte att det blir några jåvla solon för det!

Frågar du Henrik själv hur hans musik som soloartist låter så säger han iskallt ”Nåt slags lugnt”

Om du liksom mig inte blir klok på den beskrivningen så kan du lyssna här:

SHOWDOWN
Den klassiska rockklubben Showdown huserar numera i Hängmattans mysiga lokaler (Musikens Hus).Vi tar enbart in 150 personer, men då det är tre rum så blir både mingelfaktorn & trivselfaktorn hög! Vi kör i princip alltid tre liveakter och blandar mellan internationella akter samt up and coming svenska artister. Vad är bättre än att uppleva ett svettigt o intimt gig på en riktigt liten klubbscen innan bandet slår? Några år senare är det just det giget som alla pratar att man skulle vart på (eller ljuger om att man var på…)

Genremässigt så är Showdowns grundstomme rocknroll med en stor förklärlek till garagerock men vi svävar även ut gentemot både pop och punk emellanåt.

Då det är en såpass liten lokal och då många av våra kära stammisar bärsat bort vad ordet framförhållning betyder så släpper vi enbart 100 stycken förköpsbiljetter per klubbkväll. Därav finns det alltid 50 stycken biljetter på dörren även om förköpet sålt slut så att alla kan få vara med o leka.

Showdown
Hängmattan, Musikens Hus
Öppet: 21.00-02.00
Glad timme i baren på mat o dryck mellan 21.00-22.00
Förköp: 100 kr (Enbart 100 st förköpsbiljetter släpps, 50 platser finns alltid på dörren!)
På dörren: 100 kr
http://www.jonk.se

Showdown presenteras i samarbete med Amplified Väst
https://www.facebook.com/amplifiedvast/


Evenemanget är avslutat.

QR Code