Home Events Shonen Knife (JPN) + Sex Cuts | Showdown

Date

05 mar 2022

Time

21:00 - 20:00

Shonen Knife (JPN) + Sex Cuts | Showdown

“When I finally got to see them live, I was transformed into a hysterical nine-year-old girl at a Beatles concert.”
– Kurt Cobain

SHONEN KNIFE (JAPAN)
Det krävs banne mig ett kultband för att man ska få chansen att inleda eventtexten med en liverecension av självaste Kurt Cobain.

Shonen Knife bildades redan 1981 av systrarna Naoko & Atsuko i Osaka, Japan, och har turnérat flitigt världen över med sin svängiga pop-punk sedan dess.

En del förstå-sig-påare hädvar att Shonen Knife tillhör Riot-grrrl-pionjärerna, men det avfärdar bandet själva bestämt då de menar på att Riot-Girrrl-genren inte ens var påkommen när de började spela.

Shonen Knife titulerar själva sin musik rätt och slätt som catchy pop-punk även om en hel del experimentiella rockinslag smygit sig in i låtskapandet på senare år.

1991 så gjorde Shonen Knife sin första större Europaturné som huvudsupport till Nirvana. (Medlemmarna hade då ingen aning om Nirvanas storhet och blev minst sagt paffa när turnén startade.)

Andra giganter som t.ex. Sonic Youth nämner också dessa japanskor bland sina tidiga influenser. Ju mer man botaniserar i Shonen Knife desto mer undrar man hur man inte kan ha fastnat för deras fantastiska historia tidigare. Å andra sidan så har vi på Showdown alltid varit lite tröga när det gäller att snappa upp whats hot and what´s not!

Våra vänner & förebilder Filler satte t.ex. upp Shonen Knife för åtta år sen i Gbg men ändå så trillade poletten ner först i år för oss. Nu är vi dock hypermedvetna om att Shonen Knife är exakt hur coola som helst.

Missa inte chansen att se det här kultbandet på ett intimt och svettigt klubbgig i mars nästa år! Endast 100 personer får vara med och leka.

Botanisera i Shonen Knife-historia: https://en.wikipedia.org/wiki/Shonen_Knife

Nä, nu får det vara slutbabblat om Shonen Knfie. Låt oss prata om supportbandet Sex Cuts som är så mycket mer än ett supportband.

Med tanke på att Sex Cuts består av diverse kända DIY-arrangörer & skribenter så är det klart som fan att de vet exakt hur en slipsten ska dras.

SEX CUTS är Göteborgs nya hopp inom alla musikgenres, men har du växt med hardcore, noise o pööönk så kommer Sex Cuts garanterat att äga din värld inom kort.

En olycka i sovrummet eller en sexig frisyr, undrade en recensent, medan andra drog referenser till band som Unwound, The Warmer och The Monorchid, så ja ni förstår säkert att det är dissonant post-punk med någon form av ångest-nerv vi pratar om här. Sex Cuts har kallats för många saker, och själva säger de inte mycket mer än att de är anti-genre punks, så en får helt enkelt se själv vad som väntar den här kvällen.

Med medlemmar från bland andra band som Ond Cirkel, Sheik Anorak och Spøgelse har bandet just nu en demo ute på kassett och allehanda strömningsateraljer, så musiken finns där ute i etern om en vill ge sig på att definiera den på egen hand.

Skit i att läsa bandets välskrivna presstext och tryck på play istället. Ju förr du hör Sex Cuts desto bättre!

BandCamp:
https://sexcuts.bandcamp.com

Instagram: https://www.instagram.com/sex.cuts

Facebook: https://www.facebook.com/SexCuts

Spotify:

SHONEN KNIFE (JPN) + SEX CUTS
SHOWDOWN |
LÖRDAG 5:E MARS
DÖRRAR: 21.00
KAPACITET: 100 PERS.

RESERVERA PLATSER HÄR:
https://shonenknife.showdowngbg.se


 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

QR Code

Artister