Home Events Siena Root, Sleeping Haze, Orsak:Oslo

Date

29 feb 2020 - 01 mar 2020

Time

21:00 - 02:00

Siena Root, Sleeping Haze, Orsak:Oslo

SIENA ROOT
Den 29:e februari kommer Siena Root (Delux) till Göteborg för en exklusiv releasefest för det nya albumet ”The Secret Of Our Time”. De kommer att spela väl valda delar ur sin låtskatt och den nya skivan från början till slut tillsammans med gästartister och vänner som medverkat på skivan. Ingen bör missa detta unika tillfälle att ta del av skivan live innan den släpps till allmänheten senare i mars 2020.

Siena Root började spela på sent 90-tal i Stockholmsområdet och 2003 spelades debutalbumet in. Detta var en tid då många kastade sina gamla vinylsamlingar och ställde sina skivspelare på vinden. Ända från start strävade Siena Root efter att förfina det analoga musikskapandet. Med 7 album i bagaget anses bandet idag vara pionjärer inom samtida root rock.

Bandet har delat scen med alltifrån legender som Deep Purple och Ten Year After till samtida band inom scenen som Blues Pills, All Them Witches och Kadavar.
Nu, mer än 600 konserter senare, år 2020 släpper de sitt 8:e album, “The Secret of Our Time”

Lyssna här:

SLEEPING HAZE:
Sleeping Haze är ett alternativt rockband med fötterna rotade i de småländska skogarna och huvudet i yttre rymden. Göteborgsbandet har en bakgrund av psykedelisk och vintage-doftande rock, men valde att ta ett steg ut i okända marker. Låtarna behandlar ofta ett dystopiskt samhällsklimat och låter lyssnaren följa med in i deras egna surrealistiska värld. Från stadig groove till frenetiskt kaos.

Efter en tid av förändring och omprövning släpptes singeln HOAX, den 3:e maj i år. Det är ett mer explosivt sound än tidigare och visar tydligt vilken riktning bandet har tagit. Den 22:a november släpptes årets andra singel, The Killer.

Lyssna här:

ORSAK:OSLO
Göteborgs/Oslo-baserade Orsak:Oslo ,grundat i en lägenhet på Torggata 25 i Oslo 2012, är ett långkok av dystopisk post-rock toppat med ett stänk av krautrock, stoner samt syradränkt spaceblues. Det är filmiskt, fyllt av atmosfär och varsamt inbäddat i ett nordiskt vemod.

Bandet är just hemkomna från en Tysklands turne och befinner sig i slutstadiet av att färdigställa den tionde EP´n sedan starten 2014.

Lyssna här:

Musikens Hus
Lördag 29 Februari
Dörrar: 21.00


Evenemanget är avslutat.

QR Code