Home Events Sleeping Haze, Khadavra, Sunhill – Showdown Fre 12 Jan

Date

12 - 13 jan 2018

Time

20:00 - 02:00

Sleeping Haze, Khadavra, Sunhill – Showdown Fre 12 Jan

SLEEPING HAZE – på scen 23.30
Sleeping Haze är ett alternativt rockband med rötterna i stoner och den progressiva rocken. Idén till bandet föddes i en lada i Smålands dimmiga skogar. Sedan dess har visionen varit densamma, att skapa något unikt, ärligt och dynamiskt. Sedan tre år tillbaka har bandet haft Göteborg som bas och de har spelat på flera kända scener i staden. Med två EP:s i bagaget är nu siktet inställt på en fullängdare som planeras släppas 2018. Förbered dig på en dos tunga riff, vackra melodier och en gnutta galenskap.

KHADAVRA – på scen 22.30
Khadavra, ett band med ursprung i den värmländska skogen, som tillitar sig på sentimentalitet och intuition för vägledning för sitt skapande. Ljud som resonerar med det inre för att koppla till det yttre. Musiken har soundmässigt rötter i 70-talets Black Sabbath, Pink Floyd och King Crimson, men blandar fritt in annat såsom Wagner, Slowdive, Opeth och Tool.

Arrangemang och teman är oftare hämtade från film av bl.a. Kubrick och Zulawski än andra musikutövare. Vemod är nyckelordet när en ska sätta fingret på hur musiken får en att känna, då denna skapas med inspiration från och med respektfull vördnad till upplevelser som är positiva och negativa, verkliga såsom övernaturliga.

SUNHILL – på scen 21.30
SUNHILL är ett rockband från Borgholm, Öland, grundat 2015. Med råhet från Pissed jeans och melodier som Wavves skapar bandet en blandning som clashar perfekt. De har släppt ett par EPs över åren och senaste nytt är singeln ”Alright” från i höstas.

Fast att bandet är från tvärs över landet så flyttade dom till Göteborg för lite mer än ett år sedan för att bredda sina vyer. Trots att det inte var allt för längesedan som dom släppte något nytt så är nästa plan att hoppa in i studion för att påbörja nästa EP.

DJ:S TBA

Showdown
Hängmattan. Musikens Hus
Fredag 12 Januari
Öppet: 20.00-02.00
Happy Hour: 20.00-22.00
Entré: 100 kr på dörren
http://www.jonk.se

100 st förköpsbiljetter finns på Pusterviks biljetter samt ticketmaster.se för 100 kr + förköpsavgiift men tar de slut så släpper vi även 50 stycken biljetter på dörren för 100 kr styck.

Showdown presenteras i samarbete med Amplified Medborgarskolan.
https://www.facebook.com/amplifiedvast/


Evenemanget är avslutat.

QR Code