Home Events Slöa Knivar + Fredag den 13:e – Showdown

Date

13 - 14 okt 2017

Time

20:00 - 02:00

Slöa Knivar + Fredag den 13:e – Showdown

SLÖA KNIVAR – på scen ca 23.30
Slöa Knivar är för tillfället inne i studion och spelar in sin tredje fullängdare så därav har det varit lite tyst om det senaste. Som så ofta med skivinspelningar så drar ju allt ut på tiden o med tanke på hur otursförföljda de är kan jag bara tanke mig hur många käppar som satts i hjulen under den här skivinspelningen. Man har ju varit med om spelningar med Slöa Knivar som fått flyttas pga att medlemmar både fått brutna fingrar i fotbollskorpenmatcher (Ännu ett bevis på att det är fegt att döna!) samt varit inlåst i TV-hus längre än väntat. Allt kan hända när det gäller Slöa Knivar, och det gäller även deras liveshow, där kan fanimej allt hända! Det är explosiv aerobicshardcorepunk nere från Malmö vi snackar om. Det är hårt, svängigt och alldeles….alldeles….underbart rent låtmässigt men man ska inte heller glömma bort Patricias träffsäkerhet i mellansnacket!

De fick hela Roskilde att häpna, de har fått Europa på fötter om och om igen. Nu det inte må vara

Visst kan man lyssna på Slöa Knivar på skiva och älska det, men det här är en liveupplevelse utöver det vanliga!

Lyssna här:

FREDAG DEN 13:E – på scen ca 22.30
Fredag den 13:e bildades i Göteborg hösten 2006 av gitarristerna Stoffe och Jacob. De två delade en önskan om att blanda rivig rock n roll med stökig punk och snart rekryterades trummisen Niclas, sångaren Anders samt basisten Skägget och bandet var ett faktum. En sjua spelades in som snabbt sålde slut och bandet fortsatte med split-samarbeten med vännerna i Dobermann Cult och Trubbel. Sommaren 2010 släpptes debut-LP:n som följdes upp med dubbla turnéer genom Europa.

Tre år senare kom uppföljaren ”Tjugohundratretton”, vilken även indikerade starten för en ny upplaga av bandet då basisten Peppe kom med på tåget. Bandet fortsatte turnén genom Europa och med den senaste fullängdaren ”Domedagar”, som släpptes 2015, sattes även en ny markering då det blev den sista med sångaren Anders. Bandet var dock i arbetet med en ny skiva så snart kontaktades sångaren G, tidigare känd från orkestrar som Dead Vows och Painted Wolves, att överta mikrofonen längst fram och sjöng in sig genom turnéer i Spanien/Portugal samt Balkan/Östeuropa.

Efter sparsamt spelande i Göteborg efter att Fredag den 13:e firade 10 år i december 2016 så har det nu blivit dags för ännu ett jubileum – äntligen har det blivit dags för namnsdagsgig igen. Eller som man brukar säga; “Varje dag är Fredag den 13:e”!
”In closing, I don’t think I’ve ever been this impressed by a band’s ability to move so wildly within its own context without losing any continuity and cohesion. It literally has everything I love about aggressive music…” – bucketlistmusicreviews.com

Lyssna här:

SUPPORT TILLKOMMER – på scen 21.30
Eventet uppdateras så fort supporten är bokad.

DJ: Johan Hellström + gäst.

Showdown
Fredag 13 Oktober
Hängmattan, Musikens Hus
Öppet: 20.00-02.00
Entré: 100 kr :
Det finns 100 stycken förköpsbiljetter för 100 kr + förköpsavgift. Förköp finns på Pusterviks biljetter samt ticnet.se. Därav finns det alltid 50 stycken biljetter på dörren för när Showdown öppnar.

Varför detta annorlunda biljettsystem? Jo, de som oftast glömmer att köpa förköp är ju stammisar och goda vänner och de ska man värna om. Man ska inte behöva vara helt körd för att man råkat missa ett superbt gig i sitt sociala medier-flöde och då vi numer håller till i en liten lokal känns det som ett bra sätt för att kunna ge alla en chans att vara med o leka!

Showdown presenteras i samarbete med Amplified Medborgarskolan


Evenemanget är avslutat.

QR Code