Home Events Stratosphere + Rob Coffinshaker’s Underground Fire – Showdown

Date

08 - 09 dec 2018

Time

21:00 - 02:00

Stratosphere + Rob Coffinshaker’s Underground Fire – Showdown

Vadfalls? Showdown på en lördag? Ja du kan putsa dina flaskbottnar till glasögon hur mycket du vill, du läste inte fel. När Showdownfavoriterna Stratophere släpper platta och vill ha releasefest tackar man inte nej direkt!

STRATOSPHERE – på scen 00.00
Stratosphere spelar en tidlös och opretentiös rockmusik med inslag av pop och melodisk postpunk. Deras sound- opolerat och vemodigt- formas av de fyra medlemmarnas individuella musikaliska arv och livsöden.
Lp’n Cocktail Dreams firas av med start på hemmaplan i Göteborg.

ROB COFFINSHAKER’S UNDERGROUND FIRE – på scen 23.00
Rob Coffinshakers Underground Fire är ett svenskt rockband som bildades 2015 I Karlstad av Rob aka mannen med den djupa barytonstämman som frontar bandet Coffinshakers. Som arrangör insåg jag just nu hur ironiskt det är att en man med den stämman, o med lyrik som knyter an till vampyrer o annat mörker skriver allt i Karstad av alla jävla städer. Staden som marknadsför sig sig som “Staden där solen alltid skiner”. Det krävs en enveten vampyr för att bo kvar där tänker jag.

Musikmässigt skiljer det sig dock rejält mellan Coffinhakers och RCUF. Kistskakarna har kört sin horrorcountry sen 1995 medan RCUF spelar mörk rock med influenser från punk, goth, powerpop samt klassisk rock .

När en rutinerad räv startar ett nytt band så tar han oftast inte med sig några ungtuppar som precis blivit könsmogna utan ofta bjuds det på musikanter som varit ute på vägarna större delen av sitt liv. Så är även fallet här och RCUF består av musiker från band såsom The Soulshake Express (som undertecknad fullkomligt älskade!), Haddock, Bay Laurel, Impression samt Mama Kin.

SUPPORT TILLKOMMER – på scen 22.00

DJ denna kväll är ingen annan än dunderdonnan Della Delicious som spelar skjortan av de flesta med sin imponerande skivsamling!

Lördag 8 December
Showdown, Hängmattan, Musikens Hus
Entré: 100 kr (Biljetter släpper vi imorgon fredag 23:e klockan 12.00 då ingen raaaaaawk-älskare har råd med en biljett dagen innan löning)
Öppet: 21.00-02.00
http://www.jonk.se
http://www.musikenshus.se

Showdown presenteras i samarbete med Amplified Medborgarskolan:
https://www.facebook.com/amplifiedvast/


Evenemanget är avslutat.

QR Code