Home Events The Boys (UK), The Past, City Saints

Date

12 sep 2019

Time

19:00 - 22:00

The Boys (UK), The Past, City Saints

THE BOYS (UK) – på scen 22.00
Bandet bildades i september 1975 och var, tillsammans med Sex Pistols, Clash och The Damned, en del av den engelska punkrevolutionen. Dessa punkpionjärer var dessutom det första engelska punkbandet som skivbolag i januari 1977. De jämfördes stundom med Ramones men fick även beskrivningen ”The Beatles of Punk” i media. I vanlig ornding har en del medlemmar bytts ut i bandet genom åren o den nuvarande sättningen finner vi de två svenska hjältarna Martin H-son (Troublemakers, Full Metal Jacketz, Backstreet girls m.m) och Kent Norberg (Sator)

THE PAST – på scen 21.00
The Past bildades 1980 i Köping och spelar en blandning av 77-punk och uk 82. De har 3 fullängds- LPn i bagaget och de är ett av de där banden som man aldrig vet om de existerar eller inte. Någon gång då och då får för sig att dyka upp när man minst anar det. Själv blev jag till mig av lycka när jag äntligen fick se dom live på Totabåten 2004 o fick skråla med i den gamla dängan ”United states of coca-cola”. Med det sagt så ska ud inte missa det här, för det kan dröja 10-15 år innan du får chansen att se dom igen!

CITY SAINTS – på scen 20.00
City Saints har sedan 2013 sparkat röv för arbetarklassen. Genom att injicera gammal hederlig rock’n’roll i sin punkattityd har göteborgarna uppmärksammats internationellt och delat scen med legendarer och genrekollegor som Cock Sparrer, Evil Conduct, Booze & Glory, UK Subs,
Peter And The Test Tube Babies och Exploited.
Efter att ha släppt fyra kritikerhyllade engelskspråkiga fullängdare testade City Saints ett nytt grepp genom att ge ut ett helt album på svenska. Albumet är lika kärnfullt som bandet och heter därmed kort och gott på ”På svenska. Releasefesten gick av stapeln på Musikens Hus i våras och om du frågar mig så har City Saints tagit sitt artisteri till en ny nivå med det senaste albumet.

DJ: Urrke

Torsdag 12/9
Musikens Hus
Dörrar: 19.00
Förköp via tickster samt Pusterviks biljetter


Evenemanget är avslutat.

QR Code