Home Events The Liptones, Blisterhead, Raka Rør – Showdown

Date

24 - 25 nov 2017

Time

20:00 - 02:00

The Liptones, Blisterhead, Raka Rør – Showdown

THE LIPTONES – på scen 23.30
The Liptones är Sveriges längst levande ska-band genom tiderna! Sedan 1997 har dom outröttligt kört på med en aldrig sinande energi och släppt 4 fullängdare och en mängd singlar fyllda med fartfylld,på gränsen till punkig,skamusik. Helt i legendarerna ”The Specials” anda. Att de också är ett liveband av högsta rang behövs knappast längre påpekas då deras rykte (både på och av scenen;) talar för sej självt!

Även om The Liptones stått på scen i princip överallt i världen så har bandet en otroligt förkärlek till att giga just i Göteborg. Det brukar alltid bli minnesvärda spelningar och minneslucka för The Liptones lite senare på kvällen.

Jag tar mig friheten att bjuda på en av alla Liptones-anekdoter från de gig jag ordnat med dom.
Bandet gjorde ett magiskt gig på Pustervik o allt flöt på bra. Två MÅNADER senare springer jag på r två av bandmedlemmarna när de är i Göteborg o dricker öl. De berättade först då att de blev av med sin keyboard sist de var i Göteborg. De hade glömt den utanför hotellet när de åkte hem. Den kanske står kvar där säger dom…. jamen tjena stor chans tänker jag…..duon vandrar ändå bort till hotellet och som tur är har det varit byggnadsarbete utanför hotellet o keyboarden står fanimej där, slutet gott allting gott. Hade jag inte fått bildbevis på det hade jag inte trott på det, sicken röta men en härlig story! Sen finns det andra storys som slutat i ren misär men de behöver vi inte ta upp nu när vi ska peppa inför denna kväll!

Lyssna här:

BLISTERHEAD – på scen ca 22.30
Blisterhead har förmodligen turnerat sedan du gick på dagis. Det närmar sig 20 år med punkrock av rock’n´roll-karaktär. Från Tromsö till Napoli, London till St. Petersburg. Blod, svett och tårar. Bomber, MTV och The sound of unity. Gitarriff från 1977, basgångar från 1957 och fortfarande, efter mer än 300 spelningar med otaliga förband och huvudakter, alltjämnt obesegrade punktrummor. Sparkar alltid uppåt, aldrig neråt.

Den nya EP:n Border Control är inspelad live i studion The Panic Room med Thomas “Plec” Johansson 2016. Lite snabbare, lite mer utrymme för den mänskliga faktorn och resultatet är om möjligt lite svängigare. Den här skivan tar tempen på vår omvärld på ett mer direkt sätt än bandets tidigare släpp. Flyktingars kamp för att överleva och bristen på empati bland oss andra är det centrala temat för hela skivan.
Lyssna här:

RAKA RøR – på scen 21.30
”Det var enkla låtar med raka rör och tre ackord” sjöng Kal P. Dal någon gång på den tid då det begav sig. Just enkla låtar med raka rör är också vad Raka Rør strävar efter att skapa. Men är inte tre ackord lite väl ambitiöst? Och vad är egentligen ett ackord? Det är lite oklart vad Raka Rør egentligen sysslar med. Bandet startades som en effekt av de tre medlemmarnas nostalgiska kärlek för Oi!-punk. Musiken mynnade ut i någon form av minimalistisk pub-rock’n’roll med Oi!-influenser. Kanske. Det är som sagt oklart. Men det är enkla låtar med raka rör!

Det här blir nästan Raka Rørs första spelning. I skrivandets stund har de bara låtmaterial att fylla halva sin speltid med och kommer därför att, inom kort, slänga ihop och släppa en andra EP. Ös utlovas. Rock’n’roll utlovas också!

Lyssna här:
http://rakaror.bandcamp.com

DJ: TBA

Fredag 24 November
Showdown
Hängmattan, Musikens Hus
Öppet: 20.00-02.00
Entré: 100 kr – (50 biljetter släpps på dörren även om förköpet är slut.)
100 stycken förköpsbiljetter finns på ticketmaster samt Pusterviks biljetter och kostar 100 kr + förköpsavgift.
http://www.jonk.se

Showdown presenteras i samarbete med Amplified Medborgarskolan


Evenemanget är avslutat.

QR Code